Rahmetli Seyda hz.(k.s.a) zamanında Yine Rahmetli olan çok muhabbetli Meczubi bir sofi ağabeymiz vardı,imside Aliydi,Menzilde camide biz ön saftayken Ali ağabeymiz seydaya yaklaştı,4-5 dk bir şeyler konuştu,daha sonra cezbeli bir vaziyette yanımıza döndü ,namaz bitiminde Kahvede sorduk: “Ali abi seydamızla ne konuştunuz* dediki seydama sordum:Seydam izin versende bi şarap içsem,Seyda buyurdu; “Sofi nasıl izin veririz böyle bir şeye,” dedim tekrar:” O zaman namazı ben kıldırayım” buyurdu: “Olur ,buyur kıldır” Ama geçeceğim mihraba ellerimi yere koyup ayağa kalkacam,ne mümkün yerimden kalkamıyorum adeta yere yapıştım..Sonra baktım bana tebessüm ediyor “E sofi hadi kıldır ben dedim: seydam ben hata ettim bağışla , himmet vede kalktım elini öpüp safa döndüm yanınıza” tabi dinlerken bizlerde gülmekten yatıyoruz yerlere elhamdülillah O mübarekler böyleydi işte,Allah şefaatlerine nasip etsin cümlemizi…
Aradan bir zaman geçti o Ali ağabeymiz menzilden Fırat yönüne giderken arabasıyla kaza yapıp vefat etti ama çok aşık ve muhabbetli bir ağabeymizdi,Allah rahmet eylesin…